Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Επιτέλους κι ένα καλό νέο.Απαλλαγή και έκπτωση της εργασίας του παραγωγού από τα ακαθάριστα έσοδα σχεδιάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών




Ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου της χώρας φαίνεται να δρομολογείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, μιας και μέχρι σήμερα, για τον λογιστικό προσδιορισμό του φορολογητέου, εισοδήματος των αγροτών, δεν εξέπιπταν από τα έσοδα,η προσωπική εργασία του παραγωγού αγρότη και της οικογένειας του, με αποτέλεσμα τα αγροτικά εισοδήματα από καλλιέργεια μαςτίχας του 2014, να φορολογηθούν με μεικτό συντελεστή καθαρού κέρδους ακόμα και 80%.

Με απαλλαγή από το φόρο εισοδήµατος της δαπάνης που υπολογίζεται σαν κόστος ιδιοαπασχόλησης στα αγροκτήµατα, συντάσσεται το νέο πακέτο µέτρων για τους αγρότες. 
Στις υπό εξέταση λύσεις είναι και η εξαίρεση των µικρών µονάδων µε τζίρο ως 25.000 ευρώ από την υποχρέωση κοπής τιµολογίων και απόδοσης ΦΠΑ. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος ο προσδιορισµός του αγρότη, όπως και η κλιµάκωση των ασφαλιστικών εισφορών (ΟΓΑ) µε βάση το µέγεθος της εκµετάλλευσης και το προσωπικό που απασχολεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Τέλος, Κάτι άρχισε να κινείται µετά από µήνες «ξηρασίας» στις πληρωµές κοινοτικών ενισχύσεων. Στη διάρκεια της εβδοµάδας πιστώθηκαν στους λογαριασµούς, των μαστιχοπαραγωγών τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2014.