Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ηχηρή απάντηση από την ΕΜΧ για την τσίχλα ΕΛΜΑ : η ποιότητα στα προϊόντα μας και ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι περιουσιακό μας στοιχείο που δεν το διαπραγματευόμαστε



Αγαπητοί μας φίλοι, αγαπητοί μας καταναλωτές
Είναι πράγματι λυπηρό ένα παντελώς ατεκμηρίωτο σχόλιο από κάποιον/κάποιους ανθρώπους χωρίς  επιστημονική κατάρτιση να επηρεάζει τόσο πολύ μερίδα καταναλωτών μας.

Είναι τουλάχιστον άδικο να υποστηρίζεται ότι σκοπίμως αφαιρέσαμε την ένδειξη ύπαρξης φθορίου από το κουτί, την στιγμή που αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα: 
ΟΔΟΝΤΟΤΣΙΧΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ  ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΦΘΟΡΙΟ.

Αγαπητοί μας φίλοι, η ποιότητα στα προϊόντα μας και ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι περιουσιακό μας στοιχείο που δεν το διαπραγματευόμαστε !!!

Ας έρθουμε όμως στην ουσία.

Α. ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΘΟΡΙΟ
Υπάρχουν πάνω από 50 χρόνια έρευνας που σταθερά αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του στην πρόληψη της στοματικής υγιεινής. Η χρήση του Φθορίου μείωσε σημαντικά την τερηδόνα και βελτίωσε  την ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους στον 20ο  αιώνα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κακή υγεία στην στοματική κοιλότητα επηρεάζει και άλλες κρίσιμες παραμέτρους της υγείας συνολικά.
Πράγματι υπάρχουν αναφορές για την τοξικότητα του φθορίου, πάντα όμως σε δόσεις που υπερβαίνουν την συνιστώμενη.  Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε 100άδες άρθρα προς επίρρωση των προαναφερθέντων, αντ’ αυτού  σας καλούμε να διαβάσετε το πλέον έγκυρο δημοσίευμα (κάλεσμα προς τους πολίτες) που εκδόθηκε  από τους:
1. Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
2. Παγκόσμιο Οργανισμό Οδοντιατρικής
3. Διεθνή Οργανισμό Οδοντιατρικής Έρευνας.

καλούν εναγωνίως σε δράση για ενημέρωση, όσον αφορά στην θετική επίδραση του φθορίου στην υγεία των δοντιών, κλείνοντας τα αυτιά στις «σειρήνες» που κάνουν αναφορές για το αντίθετο.

Εάν κάποιοι από εσάς δεν τα πάνε καλά με τα αγγλικά, παρακαλούμε ανατρέξτε σε ένα άρθρο του Περιοδικού Υγεία των Νέων που θεωρούμε ότι αποδίδει με έγκυρο και προσεκτικό τρόπο την πραγματικότητα και μας εκφράζει απολύτως:

Β. ΠΟΣΟ ΦΘΟΡΙΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ
Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία το ποσοστό της μέγιστης δόσης της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (ΣΗΠ) για το φθόριο είναι 2.5mg (ΣΗΠ). Η τσίκλα ELMA dental περιέχει ποσοστό 0,05% φθοριούχου νατρίου, συνεπώς κάθε κουφέτο περιέχει ποσότητα σημαντικά μικρότερη από την μέγιστη δόση ΣΗΠ.

Γ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΣ;
Στην πάνω αριστερή γωνία της πρόσοψης του κουτιού μας, υπάρχει ένα κόκκινο δοντάκι. Αυτό αποτελεί ένδειξη της πιστοποίησης που έχουμε λάβει για την φιλικότητα στα δόντια του προϊόντος μας από τον Eλβετικό παγκοσμίου φήμης μη κερδοσκοπικό οργανισμό Toothfriendly Association :

Όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να λάβει το προαναφερθέν πιστοποιητικό, ή οιαδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο, όπως αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές του τελικού προϊόντος ή της πρώτης ύλης, πιστοποιητικά αναλύσεων, δελτίο ασφαλείας κτλ, να επικοινωνήσει παρακαλώ μαζί μας στο
elma@gummastic.gr

Ο ρόλος μας εδώ, δεν είναι σε καμία περίπτωση να κάνουμε υποδείξεις. Επειδή όμως στο facebook είμαστε, «παρέα» κάνουμε, επιτρέψτε μας με κάθε φιλική διάθεση να σας πούμε το εξής:

Μην πέφτετε στην παγίδα να πιστεύετε ως ορθό κάθε άρθρο ή άποψη που διαβάζετε στο διαδίκτυο. Και πολύ δε περισσότερο μην το αναδημοσιεύετε. Δυστυχώς το διαδίκτυο βρίθει από άρθρα που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση και παραπλανούν σε εγκληματικό βαθμό τους αναγνώστες.

Δυστυχώς η καταστροφολαγνεία «πουλάει», με αποτέλεσμα όσο πιο υπερβολικό είναι ένα άρθρο και όσο πιο καίριο είναι το θέμα που θίγει (ανθρώπινη υγεία), τόσο ευκολότερα διαδίδεται από sites αμφίβολου κύρους στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να πετύχουν αυξημένα «κλικς» στις μηχανές μέτρησης επισκεψιμότητας που θα τους επιτρέψουν να προσδοκούν αυξημένα διαφημιστικά έσοδα.

Εάν αναρτήσουμε μία δημοσίευση ενός εγκυρότατου επιστημονικού περιοδικού που περιγράφει μέσα  από μετρήσιμα αποτελέσματα κλινικής έρευνας την δράση της φυσικής μαστίχας στην νόσο του Chron’s (για παράδειγμα), δεν πρόκειται να αναδημοσιευτεί, ούτε καν σχολιαστεί, ούτε από το ένα δέκατο των ανθρώπων που σχολίασαν ή μετέδωσαν την παραπάνω είδηση.
Και επειδή σαφέστατα η εύρεση της αλήθειας είναι τρομερά δύσκολη υπόθεση και απαιτεί βαθιά και εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση, σας συμβουλεύουμε θερμά να «εμπιστευτείτε» την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Τροφίμων, που έχουμε την τύχη (ως καταναλωτές) να είναι ιδιαιτέρως αυστηρή προασπίζοντας την ανθρώπινη υγεία.

Εκ της επιστημονικής ομάδας της

Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου